Για ποιον λόγο δεν υπολογίζεται πάντα σωστά το κόστος αποστολής ως προς τις δυσπρόσιτες και μη περιοχές;

ΦόρουμΚατηγορία: Γενικές ΕρωτήσειςΓια ποιον λόγο δεν υπολογίζεται πάντα σωστά το κόστος αποστολής ως προς τις δυσπρόσιτες και μη περιοχές;
Αλέξανδρος ΓεωργίουΑλέξανδρος Γεωργίου Επιτελείο ρωτήθηκε πριν από 1 μήνα

Για ποιον λόγο δεν υπολογίζεται πάντα σωστά το κόστος αποστολής ως προς τις δυσπρόσιτες και μη περιοχές;

1 απαντήσεις
Αλέξανδρος ΓεωργίουΑλέξανδρος Γεωργίου Επιτελείο απαντήθηκε πριν από 1 μήνα

Τα plugins προσπαθούν να υπολογίσουν το κόστος, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους για δυσπρόσιτες περιοχές.

Δυστυχώς, δεν μπορεί να γίνει σωστή διάγνωση της διεύθυνσης σε όλες τις περιπτώσεις. Τα plugins κατ’αρχήν παίρνουν υπόψη τους τον ΤΚ που δίνει ο πελάτης, και στην οθόνη του checkout, χρησιμοποιούν και τα υπόλοιπα στοιχεία που δίνει ο πελάτης (οδός, περιοχή, πόλη, κλπ).

Τα plugins αναγκαστικά κάνουν fuzzy text matching ανάμεσα στην πλήρη διεύθυνση αποστολής και τις διευθύνσεις στον κατάλογο της εταιρίας, και διαλέγουν ως διεύθυνση αποστολής αυτή:

  1. που έχει τον ίδιο ΤΚ, και
  2. που το κείμενο της διεύθυνσης “μοιάζει” πιο πολύ με αυτό που έχει δώσει ο χρήστης.

Τα προβλήματα εδώ είναι κυρίως δύο:

  • Οι ΤΚ στην Ελλάδα δεν προσδιορίζουν πάντα επακριβώς την περιοχή ή την πόλη, αν και πολλές φορές είναι επαρκείς. Ελπίζουμε αυτό σε μερικά χρόνια να έχει διορθωθεί.
  • Οι διευθύνσεις μπορούν να γραφτούν με διάφορους τρόπους. Π.χ. στο πεδίο “πόλη” μπορεί κάποιος να γράψει “Αθήνα”, “Μαραθώνας”, “Γραμματικό Αττικής”, κλπ για την ίδια διεύθυνση. Για αυτόν τον λόγο χρησιμοποιείται το fuzzy text matching.

Εάν ο πελάτης έχει δώσει σωστά το ΤΚ, και αν έχει γράψει σχετικά σωστά τη διεύθυνσή του, είναι μεγάλη η πιθανότητα να υπολογιστεί σωστά το κόστος αποστολής, όσον αφορά στο αν μία περιοχή θεωρείται δυσπρόσιτη ή απομακρυσμένη.